De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Marleen Sanderse wordt nieuwe burgemeester van Hattem

Marleen Sanderse wordt nieuwe burgemeester van Hattem
Redactie: Erik-Jan Berends

HATTEM - De gemeenteraad van Hattem heeft maandagavond besloten om Marleen Sanderse (43) voor te dragen als nieuwe burgemeester van Hattem. Zij volgt Jan Willem Wiggers op die in september 2019 afscheid nam.

Toon van Asseldonk is momenteel waarnemend burgemeester. Sanderse was één van de 63 kandidaten die solliciteerde naar het burgemeestersambt in de gemeente Hattem. Sanderse onderscheidde zich volgens de vertrouwenscommissie vooral met haar verbindende stijl.

Sporter

Sanderse woont met haar gezin in Naarden. Ze is momenteel adjunct afdelingsmanager Stedelijk beleid bij de gemeente Almere en Statenlid voor het CDA in de provincie Noord-Holland. Van 2014 tot 2016 was Sanderse wethouder in de gemeente Naarden en nadat deze gemeente opging in de gemeente Gooise Meren was zij daar tot 2018 wethouder. Sanderse heeft bestuurskunde gestudeerd en zij is een voormalig paralympisch sportster.

Beëdiging

De vertrouwenscommissie gaf maandagavond in een besloten vergadering advies aan de gemeenteraad, die vervolgens de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester vaststelde. De aanbeveling wordt nu, met een advies van de commissaris van de Koning, aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de minister en de Koning het Koninklijk Besluit hebben ondertekend, is Sanderse officieel benoemd tot burgemeester. De beëdiging staat gepland voor medio september 2020.