De Swollenaer

Maandag, 6 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Mannenkoor Koorbazen zoekt nieuwe leden

Mannenkoor Koorbazen zoekt nieuwe leden
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Koorbazen, het vijftigkoppige mannenkoor uit Zwolle zoekt tien nieuwe bazen. De groei die Koorbazen doormaakt en de ambities voor het nieuwe seizoen vragen volgens het artistieke team om versterking.

Daarom begint de zoektocht naar tien bazen met een passie voor muziek en gevoel voor theater. Tijdens twee openbare repetities op dinsdag 10 en dinsdag 17 september van 19.30 tot 22.00 uur kunnen mannen van zestien jaar en ouder kennismaken en meedoen met Koorbazen. Met een uniek repertoire en muziekstijlen van klassiek, rock, pop, en hiphop, spoken word, beatbox en performing arts is Koorbazen een nieuw golf in de (muziek)wereld.

De jongste koorbaas is achttien, de oudste in de tachtig. Koorbazen, opgericht in 2016, wordt door eigen voorstellingen en optredens opgemerkt door diverse programmeurs. Zo stonden de mannen op de Zwarte Cross en de Stöppelhaene. Het publiek weet de optredens te waarderen vanwege hun uitzonderlijke muzikale genre, krachtige en ook persoonlijke performance en samenwerkingen. Het repertoire, bestaande uit favoriete nummers aangedragen door de vijftig zangers, loopt uiteen van intiem tot explosief. De vijftig mannen vormen via experiment in muziek, theater/ performing art een community en ontmoeten elkaar vanuit nieuwsgierigheid en een open blik in verschillende soorten muziek om met elkaar en het publiek verhalen te delen. Daarbij wordt altijd gezocht naar de magie die ontstaat wanneer een team meer is dan de som der delen.

Koorbazen staat onder leiding van een professioneel artistiek team bestaande uit onder meer Paul Maaswinkel (muzikaal leider, dirigent en arrangeur), Boudewijn Koops (regisseur) en Erik Franssen (Cineast & Vormgever). Daarnaast werkt Koorbazen met diverse coaches waaronder zangcoach Ruud Overdijk.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de openbare repetities via de website www.koorbazen.nl. De openbare repetities zijn op dinsdag 10 en 17 september van 19.30 tot 22.00 uur in Zwolle. Deelname aan de openbare repetities is gratis. Aanmelden is noodzakelijk.