De Swollenaer

Zondag, 20 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Mannenkoor Koorbazen zoekt (koor)bazen

Mannenkoor Koorbazen zoekt (koor)bazen
Foto: Erik Franssen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Tijdens openbare repetities op dinsdag 26 september en dinsdag 3 oktober kunnen jongens en mannen kennismaken en meedoen met het mannenkoor Koorbazen.

Koorbazen, een a capella mannenkoor voor jongens en mannen van 12 tot 92 jaar, wil bewijzen dat mannenkoren zeker niet stoffig en saai hoeven te zijn. Met een niet voor de hand liggend repertoire met muziekstijlen van klassiek, rock, pop, hiphop, beatbox en body percussion zet Koorbazen een nieuw golf in de (muziek) wereld. Oud en jong ontmoet elkaar in diverse muziekstijlen. Onder de bezielende leiding van dirigent en componist Paul Maaswinkel, Typhoon & Rico (coach) en Jolmer Versteeg(regie) wordt in 21 repetities toegewerkt naar vier concerten in april 2018.

Het nieuwe mannenkoor is ontstaan uit het eerdere experiment Hardkoor Mannenkoor, dat destijds op verzoek van de provincie Overijssel onderzocht of mannenkoren nog interessant en actueel zijn. Het was de aanzet tot innovatief werken en hiermee de vergrijzing bij veel koren onder de aandacht te brengen. Koorbazen hanteert een professionele werkwijze, gewaarborgd door een kwalitatief, kundig en ervaren artistiek team. Er wordt gewerkt met (semi) amateurzangers waarbij verbinding en vernieuwing voorop staan. Naast de muzikale basis wordt gewerkt met nieuwe vormen van theatrale en podiumpresentatie. Daarmee is het koor altijd op zoek naar de magie die ontstaat wanneer je niet uitsluitend kijkt naar de individuele talenten, maar de som van alle verschillende mannen bij elkaar. Met eigen gecomponeerde versies van bestaande nummers zoals ‘Human’ (Rag’n’Bone Man) en ‘Killing in the name off’ (Rage Against the Machine) brengt Koorbazen een nieuw geluid en stijl in de bestaande korenwereld.

Aanmelden voor de openbare repetities kan op www.koorbazen.nl. De openbare repetities vinden plaats op dinsdag 26 september en 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur aan de Rieteweg 45 in Zwolle. Deelname aan de openbare repetities is gratis.