<< Ga terug

Mannen(bol)werk staat centraal bij erfgoedlezing

Mannen(bol)werk staat centraal bij erfgoedlezing
Foto: Historisch Centrum Overijssel

BINNENSTAD – Bij Waanders In de Broeren is op vrijdag 15 november de volgende avond in de reeks ‘Verhalen over Zwolle’. In deze tweede lezing van het seizoen staat het thema Mannen(bol)werk centraal. Dit keer gaat het over de bouw- en sociëteitsgeschiedenis van de Groote Sociëteit aan Koestraat 8.

Bouwhistoricus Daan Wennips ontsluiert de bouwgeschiedenis van het adelijke pand. Hij gaat onder meer in op de verbouwingen en het voor een stadswoning niet veelvoorkomend ontwerp met een binnenplaats. Ook neemt hij bezoekers mee in de zeldzame en goed bewaarde 17de-eeuwse interieuronderdelen.

Machtscentrum

Oud-directeur en lid van De Groote Sociëteit Ronald van den Berg duikt in de geschiedenis van de in 1802 opgerichte vereniging. Was er alleen maar herengezelligheid of was het een machtscentrum in de stad? Ook gaat hij in op wat de sociëteit tegenwoordig nog heeft te bieden. Studenten van het ArtEZ conservatorium verzorgen deze avond de muziek.

Aanmelden

De lezing begint om 20.00 uur: inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage om weer acht avonden mogelijk te maken, wordt op prijs gesteld. Aanmelder kan door een e-mail te sturen naar communicatie@waandersindebroeren.nl met vermelding welke lezing, datum en hoeveel personen.

Deze avond wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Dit platform wordt gevormd door Historisch Centrum Overijssel, Waanders In de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (Monumentenzorg en Archeologie), Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Allemaal Zwolle en Het Oversticht. De organisatie van de avond is in handen van de Vrienden van de Stadskern en Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo