De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Maandelijkse concerten op zondagmiddag in de Grote Kerk vanaf zondag aanstaande

Maandelijkse concerten op zondagmiddag in de Grote Kerk vanaf zondag aanstaande
Foto: Erik-Jan Berends
Ingezonden door: Guest

Vanaf deze maand start Academiehuis de Grote Kerk met het organiseren van concerten op zondagmiddag. De organisatie is ontzettend trots dat het Orkest van het Oosten zich aan deze serie heeft verbonden en ieder concert van een solist zal voorzien. De gratis toegankelijke concerten zullen worden gegeven op iedere derde zondag van de maand, door goede amateur en semiprofessionele muziekgezelschappen. Op de zondagen dat er concerten zijn zal Academiehuis ook haar deuren openen voor bezoekers van het monument en de dagelijkse boekenmarkt.

Het eerste ‘Michaëlsconcert’, zoals de serie gedoopt is, wordt gegeven op 19 januari a.s. om 14:00 door Het Saxofoonorkest onder leiding van Karl Veen. De muzikanten vormen een uitgebalanceerde mix van professionals en vergevorderde amateurs. Uniek aan dit gezelschap is dat het volledig uit saxofoons bestaat. Naast de gangbare varianten uit de door Adolph Sax uitgevonden instrumentenfamilie, bezit deze formatie ook exotische exemplaren zoals de soprillo, sopranino en tubax. Saxofoons met een extreem hoog of juist extreem laag bereik, die zelden live te horen zijn. Cellist Luis Andrade van het Orkest van het Oosten verleent medewerking. Op het programma staan bewerkingen van klassieke componisten als Handel en Bach, Brahms en Dvorzak, maar ook de moderne klassieke muziek en populaire klassiekers worden niet geschuwd. Na het concert wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op www.academiehuis.nl.