De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Lockdown Café steunt Zwolse horeca

Lockdown Café steunt Zwolse horeca
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Etienne Meulhof, Ilse Pellen, Edwin Vennik, Edwin ter Burg en Duco Nijp hebben het initiatief genomen voor een Lockdown Café. Ze vonden in RTV Focus - de Stadszender van Zwolle - de mediapartner die precies aansloot bij hun wensen.

Zowel op social media, op de website als 84 uur achtereen op Radio Focus staat het Lockdown Café volop in de schijnwerpers. Het café 'opent' donderdag 9 april om 12.00 uur zijn deuren en is dan continu geopend tot zondag 12 april om 24.00 uur. Bezoeken kan alleen op de radio, social media en de website. “Maar met zijn allen zorgen we ervoor dat het 'the place to be' is in Zwolle”, beloven de initiatiefnemers.

Het Lockdown Café is een virtuele kroeg, radioprogramma, live-stream en website in één. De 'omzet' van de kroeg komt geheel ten goede aan de horeca in Zwolle. Door sponsoring en het aanvragen van platen wordt geld opgehaald net als in het Glazen Huis van 3FM. Het programma wordt zo veel mogelijk gevuld met Zwolse dj’s, artiesten en special guests. Diverse personen en artiesten hebben hun medewerking al toegezegd.

Van het ingezamelde geld wordt, wanneer de deuren weer open mogen, financiële ondersteuning geboden om in de eerste periode na de crisis de Zwolse horeca een boost te geven.. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van artiesten en marketingcampagnes. Op die manier kunnen 'verloren evenementen' als bandjesavond en koningsnacht enigszins worden gecompenseerd worden.

Het Lockdown Cafe bezoeken kan via www.lockdowncafe.nl, op www.rtvfocus.nl of via Facebook.

Wat voor de initiatiefnemers voorop staat, is dat zowel de horeca als haar bezoekers baat moeten hebben bij deze actie. "Hoe zou Zwolle er uitzien zonder horeca? Iedereen heeft zijn favoriete café of restaurant. En het is juist daar waar herinneringen en vriendschappen voor het leven worden geboren. Daarom dit initiatief, om straks - wanneer het gewone leven weer begint - samen nieuwe herinneringen te maken en vriendschappen te vieren."