De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Linea Rekta houdt audities voor jong theatertalent in Zwolle

Linea Rekta houdt audities voor jong theatertalent in Zwolle
Foto: Charlie Feld
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Naast producties met professionele acteurs, maakt Theaterfirma Linea Rekta professionele voorstellingen met jonge mensen onder de voorstellingsserie My Generation. De eerstvolgende voorstelling staat begin mei op de planken.

De audities voor deze voorstelling zijn op zaterdag 18 januari. Theaterfirma Linea Rekta is daarvoor op zoek naar jong theatertalent. “Een auditie is een soort sollicitatie”, meldt de theaterfirma uit. “De regisseur kijkt naar de verschillende acteurs en stelt een cast samen die past bij de te maken productie. De jongeren hoeven geen ervaring te hebben om auditie te doen. Wel moeten ze tussen de 12 en 24 jaar zijn, van theater houden en het leuk vinden om met anderen intensief toe te werken naar een professionele voorstelling. Tijdens de auditie gaan ze, samen met alle andere acteurs, aan de slag. Zij maken, onder leiding van de regisseur, met de hele groep een scène. Kandidaten hoeven dus geen solo voor te bereiden of op een stip te staan.”

Gangster

Met de uiteindelijke cast wordt de nieuwe voorstelling Arturo Ui gemaakt. Arturo Ui is een Amerikaanse gangster. De voorstelling speelt zich af in het jaar 1928 in Chicago, Amerika. Om de macht te grijpen in zijn stad gaat Arturo Ui voor niets en niemand aan de kant. Via liquidaties, chantage, leugens en politieke spelletjes probeert de gangster de macht te grijpen. Van groenteboer tot rechter, iedereen dient zich te schikken naar de wil van Arturo Ui.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website www.linea-rekta.nl.