De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Lezing over Zwolle en de Hanze bij Waanders In de Broeren

Lezing over Zwolle en de Hanze bij Waanders In de Broeren
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Hoe belangrijk waren de Hanze eigenlijk? En welke positie nam de Stad Zwolle in de Hanze in? Zwolle-kenner en auteur Frank Inklaar gaat tijdens de lezing ‘Zwolle en de Hanze’ op vrijdag 9 juni op deze vragen in.

Van 15 tot en met 18 juni worden in buurgemeente Kampen de 37e Internationale Hanzedagen gehouden. Kampen is gastheer van vertegenwoordigers van 120 Europese Hanzesteden, waaronder Zwolle. Tijdens de lezing vertelt Frank Inklaar meer over Zwolle en de Hanze. Er volgt een vraaggesprek met Historisch Centrum Overijssel (HCO) directeur Arie Slob en er is ruimte om vragen te stellen vanuit het publiek. Er worden ook documenten uit die tijd getoond. De avond wordt muzikaal omlijst door het Zwolse a capella koor De Inn-Singers onder leiding van Jos Wijmans. Het koor treedt op in kledij uit de Hanzetijd.

De lezing op vrijdag 9 juni vindt plaats in Waanders In de Broeren aan de Achter de Broeren 1-3. Inloop is vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en toegang is gratis.

Consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor deze lezing kan via www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities. Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.