De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Leger des Heils houdt serie thema-avonden

Leger des Heils houdt serie thema-avonden
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

DIEZERPOORT - Om tegemoet te komen aan de vraag naar achtergrondinformatie over het Leger des Heils wordt in het gebouw van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat in zes thema-avonden uitleg gegeven over de achtergronden en visie van deze organisatie.

De serie thema-avonden heeft als titel ‘Ken je Leger’. Het wordt een zoektocht naar waar het Leger des Heils voor staat: De geschiedenis, geloofsleer, standpunten, gebruiken en organisatiestructuur komen tijdens deze avonden aan de orde. Aan deze thema-avonden zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan voor alle zes avonden, maar deelnemen aan avonden naar keuze is ook mogelijk. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de achtergronden van het Leger des Heils.

Een overzicht van het programma: op maandag 13 maart staan de geschiedenis en gebruiken van het Leger des Heils centraal. Op de maandagen 27 maart en 10 april gaat het over de leerstellingen van het Leger des Heils. De (maatschappelijke) standpunten van het Leger des Heils komen op maandag 24 april aan bod. Op maandag 8 mei wordt de landelijke organisatie van het Leger des Heils behandeld en op maandag 22 mei de kerkelijke gemeente (korps) van het Leger des Heils. De avonden beginnen steeds om 19.30 uur. Neem voor meer informatie en aanmelding telefonisch contact op met Irma van der Zee: 06-105 00 195 of per e-mail i.van.der.zee@legerdesheils.nl.