De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Lectio Divina, kennismaken met kloostermeditatie

Lectio Divina, kennismaken met kloostermeditatie
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Het Dominicanenklooster introduceert vanaf dinsdag 3 maart een nieuwe en tegelijk eeuwenoude vorm van meditatie. Deze wordt gehouden in de gebedsruimte van de broeders dominicanen.

De bijeenkomsten zijn op 3, 10, 24 en 31 maart van 20.00 tot 21.30 uur in het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat.

Aandacht

Met rustige aandacht lezen de deelnemers een korte bijbeltekst. In stilte laten ze de woorden binnen komen en merken op wat de woorden oproepen. Ze leggen voor God neer wat er in hen omgaat, hardop of in stil gebed. En dan, voorbij aan de woorden, blijft het een tijdje stil, in vertrouwen dat God aanwezig is. De vroegmiddeleeuwse monnik Cassianus zegt het zo: “Je snuift de woorden op als parfum, je proeft ze als wijn. Je laat de woorden helemaal binnenkomen.” Bij deze meditatie oefenen de deelnemers in aandacht en ontvankelijkheid, zoals al eeuwenlang in kloosters wordt gedaan.

Zie voor meer informatie www.kloosterzwolle.nl/programma/lectio-divina