De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Laatste voorstellingen 'Wie was Hermen?'

Laatste voorstellingen 'Wie was Hermen?'
Foto: Casper Smits
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - De muzikale theatervoorstelling ‘Wie was Hermen?’ wordt op 22 februari voor de laatste keer opgevoerd bij Waanders In de Broeren. De toegang is gratis.

In 2010 werd in de binnenstad een skelet gevonden, eeuwenoud en met alle kenmerken van een moord. De stadsarcheologen gaven het skelet de naam Hermen. Maar wie was hij? Waarom is hij vermoord? En waarom is hij, aan handen en benen geboeid, gedumpt tussen het struikgewas buiten de stadsmuur? Was hij ook slachtoffer van de brute moorden in de Lucienacht 1416? En wat vertelt ons dit alles over de rijke geschiedenis van de Hanzesteden toen en nu? De opgraving werd een plaats delict en Zwolle zit opgescheept met een cold case…

In de voorstelling Wie was Hermen? gaan Stan Fritschy, de Zwolse meesterverteller, en musici van het professionele Zwolse orkest Musica Michaelis op zoek naar antwoorden. In de voorstelling worden theater en hedendaagse en oude muziek met elkaar verweven en ondersteund door videopresentaties. Als echte forensische experts worden bezoekers meegezogen in een bloedstollend opsporingsonderzoek.

De voorstelling is om 19.00 en om 20.00 uur bij Waanders In de Broeren. Vol is vol. Zie voor meer informatie www.wiewashermen.nl.