De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Koren van Konstatijn vieren 25-jarig jubileum

Koren van Konstatijn vieren 25-jarig jubileum
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De koren van Konstantijn bestaan 25 jaar. Dat wordt op zondag 9 juli gevierd met de muziektheatervoorstelling ‘The Wizard of Oz’.

Het stuk staat onder leiding van regisseur Rixt Smits en dirigente Eline Geerdink. Bijna negentig wijze wizards, verdwaalde meiden, bange leeuwen en vogelverschrikkers vullen het podium, en natuurlijk Dorothy. Voor deze bijzondere gelegenheid wordt er samengewerkt met de Zwolse vocalgroup On-Cue.

Dirigente Geerdink heeft er zin in. “Het is een feestje de kinderen én volwassenen te zien groeien in de voorstelling. Naast de zang wordt ook het theatrale in de koorleden aangesproken. Het is mooi om te zien hoe jong en oud dat oppakken.”

Koorschool Konstantijn is opgericht in 1992. Inmiddels bestaat het koor uit een kleuterkoor, kleinkoor en kinderkoor. Van daaruit kunnen de jongens en meiden doorstromen naar Jeugdkoor #Voices. Konstatijn streeft naar een goed artistiek niveau, waarbij de individuele ontwikkeling maar vooral ook het plezier van samen zingen voorop staan. Er wordt gekeken naar de vocale en muzikale ontwikkeling(smogelijkheden) van de kinderen. Ook wordt er een zo breed mogelijk repertoire aangeboden met veel aandacht voor gezond stemgebruik. Tijdens de repetities wordt repertoire ingestudeerd voor optredens en concerten.