De Swollenaer

Vrijdag, 3 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Komende editie Fraterhuis Academie in teken Zwolle en de spoorwegen

Redactie: Christiaan Schutte

ZWOLLE – De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 19 oktober in het teken van het spoor in Zwolle. In dit duo-college stellen voormalig museumdirecteur Herman Aarts en fotograaf Joop van Putten de betekenis van de spoorwegen voor Zwolle centraal.

In een persaankondiging lezen we: “Vanouds hebben de spoorwegen een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Zwolle. De Centrale Werkplaats van de spoorwegen is een halve eeuw veruit de grootste werkgever van de stad geweest en de groei van Assendorp is nauw verbonden met ontwikkeling van het spoor. Op dit moment spelen er allerlei ontwikkelingen rond het spoor in Zwolle, zoals de busbrug, de fietskelder, de elektrificatie richting Kampen, station Stadshagen en de toekomstige invulling van de Spoorzone. Aan de hand van foto’s en bijzondere oude en nieuwe filmfragmenten brengen de gastdocenten de invloed van het spoor op de stad in beeld.”

Vrienden van het Fraterhuis en Cinevillepashouders betalen 10,00 euro voor het bijwonen van deze editie van de Fraterhuis Academie. De reguliere entreeprijs bedraagt 16,00 euro. De prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn online via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop of voorafgaand aan het evenement.