De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

KNNV organiseert dubbellezing

KNNV organiseert dubbellezing
Redactie: Erik-Jan Berends

BERKUM - KNNV Zwolle heeft voor dinsdag 8 mei een dubbellezing georganiseerd over de mogelijkheden en knelpunten voor de gemeente en groene vrijwilligers om de biodiversiteit (bloemen, insecten als vlinders en bijen) van bermen en andere groene plekjes te vergroten.

Michiel Poolman van Landschap Overijssel bespreekt de zeer sterke afname van wilde planten en insecten (en daarmee biodiversiteit) als gevolg van ons intensieve landschapsgebruik. Vervolgens gaat hij in op een aantal praktische dingen die burgers en groene vrijwilligers zelf zouden kunnen doen.

Allinda Rutgers van samenwerkingsorganisatie De Wolden in Hoogeveen vertelt over het succes van de Drentse gemeente bij het al jarenlang gevoerde consequente beleid en onderhoud van de bermen met heel positieve gevolgen voor de rijkdom aan planten en dieren zoals de elders inmiddels sterk bedreigde vlinders en bijen. Afgelopen november heeft de gemeente Hoogeveen de prijs voor beste bermbeheerder van Drenthe uitgereikt gekregen tijdens het symposium ‘Heel Drenthe Zoemt’. “Dit concrete succes wordt mogelijk een algemeen rolmodel voor veel andere gemeenten en provincies. Vanuit de praktijk van Hoogeveen kunnen ze veel leren in het kader van hun vaak nog papieren biodiversiteitsbeleid”, aldus de KNNV.

De dubbellezing wordt gehouden bij wijkcentrum de Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82A in Berkum.