De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Klooster Zwolle en KBO-PCOB verzorgen inspiratiedag over onze eindigheid

Klooster Zwolle en KBO-PCOB verzorgen inspiratiedag over onze eindigheid
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP – Het Dominicanenklooster Zwolle en KBO-PCOB hebben voor vrijdag 3 november, daags na Allerzielen, een inspiratiedag onder de titel Grenzeloos leven georganiseerd. Mede-organisatoren zijn KBO-PCOB Overijssel en de coalitie Van betekenis tot het einde.

“Het gesprek over ‘voltooid leven’ is niet alleen een medische of juridische kwestie voor autonome rationele individuen. Het is eerst en vooral een levensvraag, waarin mensen samen hun weg zoeken”, aldus de organisatoren. “We worden ouder dan ooit en de medische wetenschap kan ons langer dan ooit in leven houden. Nooit eerder in de geschiedenis moesten zoveel mensen zelf nadenken over de grens van het leven en hoe ze daarmee willen omgaan.”

Maar ons levenseinde is niet alleen een medische of juridische kwestie voor autonome rationele individuen, stellen de organisatoren. “Het is eerst en vooral een levensvraag, waarin mensen samen hun weg zoeken. Op 3 november zullen honderden mensen in het Dominicanenklooster Zwolle van 10.00 tot 16.30 uur samen denken, zingen, voelen, spelen en praten over de dood en het leven.”

Arts, filosoof en columnist Bert Keizer leidt de dag in. Daarna zijn er workshops en de dag wordt afgesloten met theater en een borrel. Zangeres Jos Somsen, theoloog Frits de Lange, trainer Bert Buizert, gespreksleider Marijke Wasser, verhalenverteller Kirsten Notten, KNMG-ethicus Gert van Dijk, schrijfdocent Monica Boschman, pastor Hans Schoorlemmer, dominee Nelleke Beimers, dichter Vincent Corjanus, filmer Jonathan Sipkema en Theater de Draad verlenen hun medewerking.

Deelname kost 25 euro per persoon, inclusief lunch, koffie/thee. Leden van KBO-PCOB betalen 15 euro en leden van KBO-PCOB Overijssel hebben vrij toegang. Kaarten zijn te bestellen via www.kloosterzwolle.nl/programma/grenzeloos-leven/.