De Swollenaer

Vrijdag, 3 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Kledingactie Oosterkerk voor vluchtelingen op Lesbos

Kledingactie Oosterkerk voor vluchtelingen op Lesbos
Redactie: Bas Wilberink

ZWOLLE - De werkgroep evangelisatie van de Oosterkerk in Zwolle verzamelt op 19 oktober van 13.00 tot 15.00 uur en op zondagochtend 20 oktober voor en na de kerkdienst kleding voor de vluchtelingen die aankomen op het Griekse eiland Lesbos. Na het succes van vier jaar terug, toen de werkgroep kleding inzamelde voor inwoners van Zwolle via het Leger des Heils en de Voedselbank, bieden zij nu opnieuw de hulp maar dan buiten de stads- en landgrenzen.

Henk Bosma, lid van de werkgroep evangelisatie: "Het is nog steeds een schrijnende situatie in Lesbos. Op verzoek van de Kruiskerk in Heerde wordt deze inzameling gehouden. We hebben niet direct ‘ja’ gezegd en eerst de vraag uitgezet bij het Leger des Heils in Zwolle en de Voedselbank in onze stad. Immers, als er hulp in de stad geboden kan worden met een inzameling is dat natuurlijk onze eerste prio."

Maar vanuit deze organisaties kregen ze het bericht dat er voldoende op voorraad was en ook wordt uitgegeven. "Dus kunnen wij nu voor Lesbos gaan inzamelen. Een mooi initiatief waarmee wij de Kruiskerk kunnen ondersteunen en waarbij zij zelf voor het transport naar Lesbos zorgen.”

Er wordt warme kinder,- heren- en dameskleding ingezameld. Denk ook aan schoenen, sokken, ondergoed, mutsen en sjawls. "Geen oude kleding in de kast, maar wel een bijdrage willen leveren? Dat kan ook", geeft Bosma aan. “Tandenborstels, tandpasta, zeep, shampoo, douchedel, maandverband, luiers, luierdoekjes, scheergel en scheermesjes zijn ook meer dan welkom."

Op zaterdagmiddag 19 oktober kan er tussen 13.00 en 15.00 uur kleding en goederen worden afgeleverd in het voorportaal aan de Oosterkerk (Bagijneweg 17a). De kerk staat naast de Turfmarkt en via de grote deuren aan de voorkant kan het worden afgegeven. “Wij zetten de deuren letterlijk voor iedereen en allerlei goederen open”, vertelt Bosma.