De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Kleding ruilen in de Aalanden

Kleding ruilen in de Aalanden
Ingezonden door: Johanneke de Bruijne

Kinderkleding doneren in de Aalanden

Zwolle, 6 november 2019

Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die kun je doneren bij het KrijgdeKleertjes donatiepunt in de Aalanden. Wie kinderkleertjes over heeft kan deze hier inleveren en online nieuwe kleding uitkiezen. Nu start ook in Zwolle een donatiepunt. Goedkoop en duurzaam, zo makkelijk is dat!

Een enthousiaste vrijwilliger, Johanneke de Bruijne uit de Aalanden start een donatiepunt van Krijgdekleertjes. Zij beheert een voorraad schone en hele kinderkleertjes. Deze kleding wordt gescreend op bruikbaarheid en wordt vervolgens verwerkt in online kledingpakketten voor de site van krijgdekleertjes. Leden van de site kunnen pakketten bestellen, iedereen kan gratis lid worden van de site. Wie kinderkleding over heeft kan op maandag avond in de oneven weken kleding tot en met maat 176 (gewassen) langsbrengen aan de Zaan 21 in Zwolle.

Johanneke heeft veel zin om te starten; “Het is zonde om te kleine kleding weg te gooien, terwijl hier anderen misschien blij van worden. Daarnaast vind ik het een sport om kledingkasten te vullen met zoveelste-hands kleding en wil hierin graag bijdragen voor anderen. Ik vind het leuk om met kleding bezig te zijn.”

Sinds 12 dec. 2012 is de website www.krijgdekleertjes.nl online. Via deze website kunnen ouders onderling pakketten met kinderspullen ruilen. Sinds de start zijn er al ruim 700 pakketten van eigenaar verwisseld. In het aanbod staan op dit moment 480 pakketten en heeft ruim 1400 leden. Deelname is gratis. Voor elke ruil betaal je een klein bedrag voor beheer en onderhoud van de site. €0,50 daarvan gaat naar een goed doel.

Wat: Kinderkleding doneren
Voor wie: Iedereen die te kleine kinderkleding heeft (tot en met maat 176)
Wanneer: Maandag avond in een oneven week. Wel graag even een afspraak van te voren maken via: krijgdekleertjes038@gmail.com. Mocht je liever je kleding op een andere dag willen doneren, komen we daar ook vast wel uit. Mail gerust!
Tijd: Tussen 19.00 en 21.00 uur
Waar: Zaan 21, Zwolle