De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Kinderen kunnen een week lang sporten in de zomervakantie

Kinderen kunnen een week lang sporten in de zomervakantie
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - PEC Zwolle, SportService Zwolle en het Landstede Sportcentrum slaan de handen opnieuw ineen. Ditmaal om een week lang sportief en educatief vertier te bieden aan kinderen die, om verschillende sociale redenen, niet op zomervakantie kunnen dit jaar.

Thema’s zoals vitaliteit, sportiviteit en samenwerken staan gedurende deze week, van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus, centraal. Het project draagt de naam Kids United Sport Zwolle (KUSZ). De week wordt gevuld met de sporten voetbal, basketbal, handbal en volleybal. Deze sportactiviteiten worden aangevuld met andere leuke activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rondleiding in het stadion van PEC Zwolle en bij Landstede Sportcentrum. Of lekker survivallen en een duik nemen in het zwembad.

Het doel van deze week is om kinderen uit de groepen 6, 7 en 8, die om eerdergenoemde redenen niet op zomervakantie gaan, een sportieve, leuke en educatieve week bieden. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en de aanmeldprocedure telefonisch contact opnemen met SportService Zwolle via (038) 423 66 86 of per e-mail k.tip@sportservicezwolle.nl. De week wordt geopend op maandag en afgesloten op vrijdag met een gezamenlijke activiteit voor alle deelnemers. De overige drie dagen wordt de groep in

verschillende teams opgedeeld.

Het exacte programma wordt later bekendgemaakt. Om deze week tot een groot succes te maken, worden ook topsporters van PEC Zwolle, Sercodak Dalfsen, Landstede Basketbal en Regio Zwolle Volleybal ingezet. En uiteraard is de ondersteuning van vrijwilligers, verenigingen, welzijnswerkers en het bedrijfsleven van doorslaggevend belang. Wie als vrijwilliger een belangrijke bijdrage wil leveren aan deze sportieve week, kan contact opnemen met Tomas Toma via ttoma@peczwolle.nl. Houd voor meer informatie onder andere de onlinekanalen van de betrokken partijen in de gaten en gebruik de hashtag #KUSZ op social media.