De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Kinderen en jongeren geven het geloof handen en voeten met sport

Kinderen en jongeren geven het geloof handen en voeten met sport
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - In de meivakantie is er Sonrise in Assendorp. Sonrise is een project waarbij sporters met sport en activiteiten het geloof handen en voeten willen geven door kinderen en jongeren uit de wijk een fantastische week te bezorgen.

Sonrise werd eerder alleen in de wijk Dieze georganiseerd door Youth for Christ Zwolle. Met hun steun wil de Jeruzalemkerkgemeente uit Assendorp deze keer Sonrise opzetten in het Azaleapark. Van 30 april tot en met 2 mei worden verschillende activiteiten gehouden. Denk aan samen een partijtje voetballen, sportclinics, workshops en knutselactiviteiten voor de kleinsten. ’s Middags tussen 14.00 en 16.00 uur richt Sonrise zich op kinderen van zes tot en met twaalf jaar. ‘s Avonds van 19.00 tot 20.30 kunnen jongeren vanaf dertien jaar deelnemen aan de sportactiviteiten. Voor drinken wordt gezorgd. In de pauzes is er gelegenheid om te luisteren naar een sketch of een dramastuk. De sporters delen dan de boodschap van het evangelie en vertellen wat geloven voor hen betekent. Iedereen is vrij om hier al dan niet naar te luisteren. Ook voor het sporten geldt dat de deelnemers mogen kiezen wat ze leuk vinden. Aanmelden is niet nodig.

Sonrise Assendorp wordt afgesloten op donderdagavond om 18.30 uur met een pannenkoekenfestijn. Iedereen is welkom om een hapje mee te eten. Zie voor meer informatie jeruzalemkerk.pknzwolle.nl of mail naar sonrise@jeruzalemkerkzwolle.nl.