De Swollenaer

Vrijdag, 3 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Kinderclub start in Holtenbroek

Kinderclub start in Holtenbroek
Redactie: Bas Wilberink

HOLTENBROEK - In de wijk Holtenbroek start een kinderclub. De initiatiefnemers hopen dit vanaf oktober op elke derde zaterdag van de maand te kunnen houden. De clubochtenden vinden plaats aan de Hasselterdijk 33 in de Eliƫzerschool.

Tijdens de clubochtend wordt een Bijbelverhaal verteld, kunnen kinderen knutselen, spelletjes doen en buiten spelen. "Het doel van de kinderclub is om de verhalen uit de Bijbel bekendheid te geven en om kinderen een fijne ochtend met leeftijdsgenoten te bieden", legt de organisatie uit. "De naam kinderclub zegt het al: kinderen zijn er van harte welkom."

De activiteiten zijn gericht op kinderen van vier tot en met tien jaar. Ouders mogen gerust meekomen. De kinderclub wordt georganiseerd door leden van de Hersteld Hervormde Gemeente van Hasselt, Rouveen en Zwolle. "We vinden het fijn om actief en betrokken te zijn in Zwolle en hier activiteiten te houden", aldus de initiatiefnemers. "Men hoeft geen binding met de kerk te hebben om kinderen mee te laten doen met de activiteiten. Iedereen is welkom."

De kinderclub start op zaterdagochtend 19 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Er staan een paar leden van het kinderclubteam aan het begin van de Twistvlietbrug om kinderen op te wachten, zodat ze onder hun begeleiding de brug kunnen oversteken. "Wilt u hier gebruik van maken dan vragen we om er uiterlijk om 9.45 uur te zijn. Deze kinderen worden aan het einde van de morgen hier dan ook weer afgezet."

Wie vragen heeft, kan contact opnemen via kinderclubzwolle@gmail.com. Via dit emailadres kunnen kinderen ook aangemeld worden. "Dit is niet nodig, maar is wel fijn in verband met de voorbereidingen."