De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Kerstdiner voor minima in WRZV Hallen kan nog steun gebruiken

Kerstdiner voor minima in WRZV Hallen kan nog steun gebruiken
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

KAMPERPOORT - De Vrienden van de Herberg hebben voor maandag 23 december het jaarlijkse kerstdiner in de WRZV Hallen georganiseerd voor mensen met een minimum inkomen en voor iedereen die behoefte heeft aan een gezellige kerstavond.

Met dit initiatief willen de Vrienden van de Herberg, zoals alle andere jaren, de mensen die moeilijk kunnen rondkomen of in een kwetsbare positie verkeren een warme, leuke en gezellige kerstavond aanbieden. Minister van Onderwijs Arie Slob en wethouder René de Heer verrichten de opening van deze avond.

Hartverwarmend

“Het is natuurlijk elk jaar een hele uitdaging, maar zeker dankbaar werk om dit te mogen organiseren”, vertelt Joop van Ommen, voorzitter van de Vrienden van de Herberg. “Vorig jaar hadden we tafels tekort en moesten we helaas tientallen mensen teleurstellen. Dat zegt genoeg hoe het gesteld is met de armoede en hoe belangrijk deze avond is voor velen. Voor de komende editie is helaas een van de grote sponsoren afgehaakt en derhalve zijn we nog druk doende met het zoeken naar sponsoren of mensen die een bijdrage willen leveren. Afgelopen jaren is het steeds gelukt en is het hartverwarmend dat mensen ons initiatief willen ondersteunen. Zonder deze steun of hulp van anderen gaat het niet lukken, daar is het kerstdiner te groot voor geworden. Hopelijk weten we het met hulp van particulieren en bedrijven ook dit jaar weer te kunnen bekostigen.”

Muziek

In de warme en tot een gezellige kerststal omgebouwde WRZV hallen wordt voor liefst vijfhonderd gasten de tafel gedekt. De gasten worden aan tafel geserveerd en bediend door circa honderd vrijwilligers die zich ieder jaar belangeloos inzetten om de gasten een fantastische kerstavond te bezorgen. Het hoofdgerecht wordt in de vorm van een lopend buffet aangeboden. Het menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De avond wordt ook komende editie muzikaal bijgestaan door zangeres Lizette van Kuik en deze keer het koor Melody Singers, die belangeloos komen optreden. Een kort optreden van leerlingen van viooldocent Lies van Vledder luistert de opening op. Bij vertrek ontvangen de gasten uit de handen van de organisatie Kerst Zwolle een goedgevuld kerstpakket.

Donatie

De organisatie heeft nog een kleine 4.500 euro nodig om de begroting rond te krijgen. Wie het kerstdiner wil ondersteunen met een financiële bijdrage kan dit doen door een donatie over te maken op bankrekeningnummer NL69RABO0110031539 t.n.v. Vrienden van de Herberg onder vermelding van ‘kerstdiner 2019’. Wie een handje wil meehelpen bij de voorbereiding of op de avond zelf kan zich aanmelden via e-mail info@vriendenvandeherberg.nl .

Aanmelden

Het kerstdiner begint om 18.00 uur en wordt gehouden in de WRZV Hallen aan de Buitengasthuisstraat 8. De zaal is open vanaf 17.00 uur. Deelname aan het kerstdiner is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Wie zich wil aanmelden, kan bellen naar (038) 422 61 29 of een e-mail sturen naar info@vriendenvandeherberg.nl.