De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Kerken als Podium

Kerken als Podium
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – De volgende uitvoering van Kerken als Podium is op zaterdagmiddag 24 november om 15.30 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat.

Sopraan Sinje Kiel en luitspeler Michiel Niessen spelen, in samenwerking met blokfluitensemble FEW onder leiding van Annelies Schraa, hoogtepunten uit de Engelse en Italiaanse barok. “Deze drie elementen geven samen een historisch onderbouwde, maar verfrissend moderne kijk op Engelse en Italiaanse all-time classics van de 17e en 18e eeuw.

Henry Purcell en Claudio Monteverdi, geflankeerd door enkele van hun tijdgenoten, klinken verrassend anders, en blijven tegelijkertijd comfortabel bekend”, aldus de organisatie. “Op het programma komt de oer-engels lute-song aan bod in z'n intieme en breekbare bezetting van zang en luit, maar pakt ook het hele gezelschap uit met een opzwepende vertolking van het populaire Zefiro Torna van Monteverdi. Liefhebbers van de blokfluit worden getrakteerd op het ingetogen solo-concerto voor blokfluit van Giuseppe Sammartini, een Italiaans componist, werkzaam in London.” Zie voor meer informatie www.kerkenalspodium.nl.