De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

KBO-PCOB organiseert vijfdelige cursus over architectuur

KBO-PCOB organiseert vijfdelige cursus over architectuur
Foto: Eva Posthuma
Redactie: Erik-Jan Berends

WIPSTRIK - Kunstliefhebbers van 55 jaar en ouder kunnen in oktober hun hart ophalen tijdens de vijfdelige cursus architectuur, georganiseerd door KBO-PCOB. De eerste les is op donderdag 17 oktober om 09.30 uur in Parkzicht aan de Jacob van Neckstraat in de Zwolse wijk Wipstrik. In het programma zit ook een stedentrip naar een architectonisch rijke stad.

De cursus is toegankelijk voor bestaande leden van KBO-PCOB én voor nieuwe leden. Zij kunnen lid worden voor 25 euro per jaar. Leden kunnen aan nog veel meer kunstactiviteiten meedoen, gedurende het jaar. Van een rondleiding door een synagoge in Elburg tot een muziekluistercursus en van een workshop acrylschilderen tot dansles. In totaal gaat het om twaalf activiteiten in de periode september 2019 tot en met mei 2020.

“We voorzien met het programma duidelijk in een behoefte”, zegt Steinvoorte. “Bij een kunstcursus hebben we zo honderd man in de zaal zitten, we maken er veel mensen blij mee.”

Hoewel de ouderenorganisatie zich richt op senioren, loopt de leeftijd van de deelnemers uiteen. “Er zijn mensen van wie de partner al is overleden, maar ook mensen die nog gewoon aan het werk zijn.”

Om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen, ook met een kleine beurs, vroeg KBO-PCOB geld aan bij De Gasthuizen. “Daarmee kunnen we een deel van de kosten dekken, zodat we de activiteiten voordeliger kunnen aanbieden”, legt Steinvoorte uit. “De Gasthuizen heeft ons blij gemaakt en nu maken wij de deelnemers weer blij.” Het programma van de kunstcommissie van KBO-PCOB staat in het programmaboekje. Het boekje is aan te vragen via een telefoontje met het hoofdkantoor van KBO-PCOB: (0572) 36 11 77 of ga naar www.kbo-overijssel.nl of www.pcob.nl.

Het Zwolse fonds De Gasthuizen bestaat in 2019 tien jaar. Maar liefst 340 initiatieven voor senioren kregen in de periode 2009 – 2019 een financiële bijdrage van De Gasthuizen. In het jubileumjaar 2019 pakt De Gasthuizen extra uit. Wie iets goeds doet voor Zwolse senioren, maakt in oktober 2019 kans op de ‘Jubileumjubel’, 10.000 euro bestedingsruimte. Het bestuur van De Gasthuizen reikt dit grote bedrag uit bij wijze van hoge uitzondering. Kijk op www.degasthuizen.nl hoe een initiatief kans maakt op de ’Jubileumjubel’, oftewel 10.000 euro bestedingsruimte.