De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Kamper band Scrum heeft grootse plannen

Kamper band Scrum heeft grootse plannen
Foto: Gijs Spierings
Redactie: Erik-Jan Berends

KAMPEN/ZWOLLE - De band Scrum uit Kampen, met daarin de Zwolse zanger Leon Moorman, houdt een crowdfundingsactie via Voordekunst.nl om haar grootse plannen mogelijk te maken.

Scrum's eigen festival Fields of Folk slaat een jaartje over, zodat alle peilen gericht kunnen worden op de toekomst van de band. Mede daarom verblijft Scrum op dit moment in de studio voor opnames van nieuw materiaal. De band heeft de laatste maanden hard gewerkt en heeft hulp gekregen van het internationaal opererende plantenlabel TwentyFifteen Records. De bandleden zijn in die maanden persoonlijk diep gegaan en hebben met elkaar de onderste steen boven weten te krijgen. Dit heeft geresulteerd in een duidelijke koers en hernieuwde creativiteit, met als resultaat veel nieuwe songs. Samen met het platenlabel is het nu tijd om te kijken hoe een selectie van die songs het best uitgebracht kan worden. Op dit moment werkt de band in de studio aan de nieuwe nummers met producer Sander Rozeboom. Rozeboom werkte, nadat hij uit de schaduw stapte met I.O.S., onder meer met BLØF, Caro Emerald en VanVelzen. In de herfst brengt Scrum een eerste single uit in Nederland, Duitsland, België en Scandinavië. In januari 2017 volgt een tweede internationale release. Natuurlijk worden de releases ondersteund met videoclips. Voor die releases en clips hoopt Scrum financiële middelen beschikbaar te krijgen via de crowdfundingsactie via voordekunst.nl.

In de herfst begint ook de theatertour waarmee Scrum dit jaar meer dan dertig theaters aandoet. De band is dus zeker ergens in de omgeving te bewonderen komend seizoen.

Fantastisch. Heel veel succes mannen van Scrum!!! Ik kom. Groet, Jan Kamphuis
Jan Kamphuis van het Opentrekzakfestival.nl | dinsdag 2 augustus 2016 15:19