De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Kamerkoor Convocaal zoekt projectleden voor jubileumconcert

Kamerkoor Convocaal zoekt projectleden voor jubileumconcert
Redactie: Erik-Jan Berends

DIEZERPOORT – Convocaal daagt zangers die altijd al eens willen meezingen met een kwaliteits-amateurkoor, maar ook oud-leden, uit kennis te maken. Voor het najaar van 2019 het koor bezig met het instuderen van muziek voor zijn zilveren jubileumconcert.

Op het programma staat muziek van componisten uit de IJsselstreek (Sweelinck, Nicolai, Mip van der Heide) en muziek met als thema ‘Muziek’ (Dyson, Sullivan Spohr). Deze muziek beslaat een groot deel van de muziekgeschiedenis: van de Renaissance tot na 2000. Het koor wil graag een aantal stukken zingen met projectleden. Van deze projectleden (ook oud-koorleden) wordt verwacht dat zijn bereid zijn van april tot het concert wekelijks mee te repeteren, thuis te oefenen (met behulp van midi-files) en dat ze over wat muziekkennis beschikken. Er komt een stemtest om te kijken of ze in het koor passen.

Het jubileumconcert is op zondag 17 november. De repetities zijn elke woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur in gebouw Domusica. Er zijn studiedagen op 8 of 12 juni en 12 oktober.

Via de website van Convocaal is er toegang tot de digitale muziek om te printen, om deze te beluisteren en te oefenen met midifiles. De kosten bedragen 45 euro.

Oud-leden zijn niet verplicht zijn om de hele voorbereidingstijd mee te repeteren, een stemtest is ook niet nodig en hun deelname is kosteloos. De studiedag in oktober moet voldoende zijn om het repertoire te oefenen, volgens het koor. Zie voor aanmelding of meer informatie info@convocaal.nl.