De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Jongerenkoor Glorious Zwolle hervat de repetities in de Opstandingskerk

Jongerenkoor Glorious Zwolle hervat de repetities in de Opstandingskerk
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Na maanden van ‘Coronastilte’ hervat jongerenkoor Glorious Zwolle op woensdag 16 september om 20.00 uur haar repetities in de Opstandingskerk aan de Esdoornstraat. En dat gaat dit keer allemaal net even wat anders dan voorgaande jaren.

Het Koornetwerk Nederland heeft een landelijk protocol opgesteld waarin wordt uitgelegd hoe koren veilig en conform de landelijke coronaregels samen kunnen zingen. Zo zien de repetities van Jongerenkoor Glorious Zwolle er nu ook net even wat anders uit dan voorheen: de zangers staan op anderhalve meter afstand van elkaar en de kooropstelling tijdens de repetities wordt gewijzigd. Misschien wel de grootste verandering is de nieuwe (grotere) repetitielocatie in de Opstandingskerk om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen.

Thuisopnames

Glorious Zwolle heeft tijdens ‘coronastilte’ niet stilgezeten. Tweemaal hield het koor online repetities onder leiding van dirigent Arnold Wienen. Vanuit huis maakten de leden thuisopnames die vervolgens zijn samengevoegd om op die manier toch ‘samen’ te kunnen zingen. Bij het nummer ‘Hope Alive in Me’ werd de samenwerking gezocht met Elvis E. die al eerder met Glorious optrad tijdens de Gospel Night in maart 2020.

Nieuwe seizoen

Eindelijk is het zover en begint het nieuwe seizoen van het koor bestaande uit dertig enthousiaste leden tussen de 18 en 30 jaar oud uit Zwolle en omstreken. Glorious is voor hun een plek om God te eren, maar ook om lol te hebben, te ontspannen en te werken aan hun koor- en zangtechnieken. De repetities vinden elke twee weken plaats van 20.00 tot 21.45 uur in de Opstandingskerk. Wie benieuwd is naar het koor kan een kijkje nemen op de website https://gloriouszwolle.weebly.com/ of mailen naar gloriouszwolle@outlook.com.