De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Jongeren kunnen zich weer uitleven op Minecrafttoernooi

Jongeren kunnen zich weer uitleven op Minecrafttoernooi
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Stadkamer en Monumentenzorg van de gemeente Zwolle hebben voor jongeren van 6 tot en met 15 jaar weer een Minecrafttoernooi georganiseerd. Historisch Centrum Overijssel (HCO) ondersteunt de competitie.

Dit jaarlijkse Minecrafttoernooi vindt dit jaar geheel online plaats. Vanwege de coronacrisis worden alle voorbereidende bijeenkomsten online gedaan. Het thema van dit jaar is ‘Leermonumenten in Zwolle’. De winnaars van de competitie mogen hun gebouw, onder voorbehoud, tijdens Open Monumentendag op 12 september presenteren in virtual reality. Aanmelden voor het toernooi kan via stadkamer.nl/minecraft.

Scholen

Omdat het thema van Open Monumentendag ‘leermonument’ is, is de opdracht dit jaar oude scholen na te bouwen. Voor het Minecrafttoernooi is een keuze gemaakt van vijf Leermonumenten in Zwolle. Een aantal scholen bestaat nog, zoals de Rijks HBS aan de Bagijnesingel en het Thomas à Kempis Lyceum aan de Schuurmanstraat. De Finse School aan de Violierenstraat in Assendorp is gesloopt net zoals de Industrie- en huishoudschool aan de Emmastraat. Hierin kunnen deelnemers hun eigen creativiteit dus helemaal kwijt.

Jury

Een jury beslist wat het beste, mooiste of leukste nagebouwde gebouw is. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 10 jaar en van 11 tot en met 15 jaar. Het toernooi begint op woensdag 10 juni om 15.30 uur via een live-event. Tijdens deze bijeenkomst is er informatie over het toernooi, de gebouwen en verdere bijeenkomsten. Om mee te doen aan het Minecrafttoernooi en aanwezig te zijn bij de online aftrap, kunnen deelnemers zich inschrijven via stadkamer.nl/minecraft. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 juni.