De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Jonge ambassadeurs gaan voor vrijheid

Jonge ambassadeurs gaan voor vrijheid
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Burgemeester Henk Jan Meijer heeft zaterdag, samen met Directeur Deltion College Sport, Opvoeding & Maatschappij en Veiligheid Suzan Ingelse, het eerste poloshirt uitgereikt aan de groep Zwolse Ambassadeurs van de Vrijheid.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil de thematiek rond vrijheid concreter onder de aandacht brengen. In 2017 heeft de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel hierop ingespeeld en op 5 mei een programma ‘Ambassadeur junior’ in het leven geroepen. De Vereniging Veteranen Zwolle (VVZ) heeft het plan opgevat dit project samen met Deltion College een structureel karakter te geven door studenten blijvend aan de slag te laten gaan met onderwerpen als vrede, vrijheid en veiligheid. De Zwolse veteranen willen daarmee jonge mensen het besef bijbrengen dat herdenken belangrijk is. “Ieder van ons heeft een eigen verantwoordelijkheid die vrede, vrijheid en veiligheid te koesteren en door te geven. Van ouder op kind, van Nederlander op nieuwe Nederlander, van docent op student, van leraar op leerling enzovoort. Door het doorgeven van vrijheid wordt de waarde ervan steeds opnieuw onderstreept en blijven we er zuinig op.”

Inmiddels hebben twintig leerlingen van het Deltion College en zeven jongeren van de Zwolse jongerenraad zich aangemeld.