De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Jolmer Versteeg is genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel 2018

Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De Zwolse regisseur en artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden is genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel 2018.

Zijn nominatie is onder andere voor de regie van de Zwolse Koorbazen, de oprichting van het Perrontheater (bij het station) en zijn betrokkenheid bij het theaterspektakel 'De Wilde Deerne’ en het openluchtstuk ‘Operatie IJssellinie'.

De jury: ‘Jolmer Versteeg is een Zwolse theaterregisseur, docent drama en artistiek leider van de theatergroep De Jonge Honden. Als regisseur van theatergroep De Jonge Honden maakt Jolmer al vele jaren locatietheater op hoog niveau, waaronder afgelopen jaar de grootschalige productie Operatie IJssellinie over een verborgen stuk geschiedenis. Onlangs was Jolmer als tweede regisseur betrokken bij het theaterspektakel De Wilde Deerne. Met zijn grote daadkracht en creatief talent is Jolmer in staat om grote groepen te enthousiasmeren voor theater’.

De prijzen worden op donderdag 4 oktober uitgereikt in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Het publiek kan stemmen op hun favoriet via www.cultuurprijsoverijssel.nl. Stemmen kan tot maandag 10 september. De jury bestaat dit jaar uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

In 2017 won rappers duo Rico en Sticks de Cultuurprijs. Rico en Sticks zijn al jaren actief en nog steeds razend populair. Met zorgvuldige geformuleerde raps geven ze een haarscherp commentaar op de populaire cultuur. De raps en geluidscollages die zij maken, leggen op een bijzondere en samenhangende manier de verbinding met muziekstromen.