De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Jeugdorkest de Vuurvogel houdt audities

Jeugdorkest de Vuurvogel houdt audities
Foto: Martien Hovestad
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel houdt op zaterdag 20 juni audities voor nieuwe leden.

Het orkest bestaat inmiddels achttien jaar. Hoewel het door de crisis nu niet kan spelen, bereidt de Vuurvogel zich achter de schermen voor op een hopelijk ’normaal’ seizoen vanaf september. Het jeugdsymfonieorkest trok in deze coronacrisis landelijk de aandacht met haar quarantaine-clip ‘Stay@Home’ die onder meer door NPOradio4 en ClassicNL breed werd gedeeld. Het jeugdorkest was een van de pioniers met een dergelijke quarantaine-video en kreeg hierdoor veel navolging van andere orkesten in het land. De dirigent ontving van Stadkamer zelfs een prijs voor deze thuis-productie.

Voorspelen

Nu alle concerten zijn uitgesteld, is de organisatie verheugd te melden dat nagenoeg alle concerten naar 2021 kunnen worden verplaatst. De afsluiting van volgend seizoen wordt dan de concerttournee naar Noord-Italië. Graag wil het jeugdorkest jonge talentvolle musici attenderen op de kans om zich in een volwaardig symfonieorkest verder te ontwikkelen. Daarom worden er op zaterdag 20 juni audities gehouden voor nieuwe leden. Zij kunnen voorspelen voor alle drie geledingen die het orkest rijk is en dus voor alle niveaus. Zie voor meer informatie en aanmelden www.vuurvogeljeugdorkest.nl.