<< Ga terug

Jan Franke houdt lezing in synagoge van Zwolle

Jan Franke houdt lezing in synagoge van Zwolle
Foto: Eigen foto

BINNENSTAD - Journalist en Israëlcorrespondent Jan Franke geeft op woensdag 21 maart in de synagoge van Zwolle een lezing over ‘Wat Nederland van Israël kan leren’.

Dit verhaal, waarin veel kanten van de Israëlische samenleving aan de orde komen, wordt verteld om 19.30 uur in de synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8. De avond is georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. Niet-leden betalen een toegang van 7,50 euro.

Dit jaar bestaat de staat Israël zeventig jaar. Jan Franke vertelt over de actuele betekenis van Israël, dat volgens hem veel méér is dan alleen een land in oorlog met zijn buurvolken. “Het is vooral een modern land waar Nederland veel van kan leren. Op gebieden als terreurbestrijding, gezondheidszorg, landbouw, waterbeheer, informatie- en communicatietechnologie en op vele andere terreinen trekt de hele wereld veel profijt van wat er in Israël wordt gepresteerd.” In deze lezing laat Franke zien waarin Nederland aan Israël een voorbeeld kan nemen op gebieden als politiek, multicultureel samenleven, onderwijs, veiligheid en innovatie. Franke woont in Tel Aviv en is correspondent voor Israël, de Palestijnse gebieden, Egypte en Jordanië. Hij schrijft achtergrondartikelen voor onder meer het Nieuw Israëlitisch Weekblad en Elsevier Weekblad.

Het Genootschap Nederland-Israël staat open voor allen die Israël en de joodse cultuur beter willen leren kennen. Leden krijgen per seizoen vijf lezingen en een culturele avond aangeboden. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Zwolse synagoge.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo