De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Jaarlijks kerstdiner voor minima in de WRZV-hallen gaat door dankzij veel steun

Jaarlijks kerstdiner voor minima in de WRZV-hallen gaat door dankzij veel steun
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

KAMPERPOORT - In de WRZV Hallen vindt op zaterdag 23 december het 28ste kerstdiner voor mensen en gezinnen met een laag of minimum inkomen plaats. Er schuiven vierhonderd gasten aan bij het jaarlijkse kerstdiner.

Wethouder René de Heer opent de avond en heet, samen met Joop van Ommen, de aanwezigen welkom. De Vrienden van de Herberg, onder bezielende aanvoering van voorzitter Joop van Ommen, nemen al jarenlang samen met zo’n honderd vrijwilligers de organisatie van het kerstdiner voor hun rekening. Op deze avond worden de gasten bediend door de vrijwilligers die, naast het helpen in de bediening van het driegangen diner, later alles weer opruimen en schoonmaken. “Ja, de vierhonderd gaan we weer makkelijk behalen. Ook dit jaar tel ik weer veel gezinnen met jonge kinderen”, aldus medeorganisator Freddy Eikelboom.

“Het organiseren en het bekostigen van het kerstdiner was dit jaar een grotere uitdaging dan andere jaren”, vult Joop van Ommen aan. “Gelukkig heeft een oproep en veel media aandacht ons ermee geholpen dat we ook dit jaar weer een mooie avond kunnen organiseren. Afgelopen jaren en zeker deze editie is het met veel financiële steun van particulieren en bedrijven weer voor elkaar gekomen. Hopelijk kunnen we ook weer rekenen op al deze mensen voor de volgende editie. Ieder jaar is het weer zwoegen natuurlijk.”

Eikelboom vervolgt: “Net als voorgaande jaren worden wij mede ondersteund door De Koningskerk uit Zwolle-Zuid. Zij heeft het initiatief Kerst Zwolle opgezet met als doel dat alle gezinnen op deze avond een goedgevuld kerstpakket in ontvangst kunnen nemen. Het is mooi om te zien dat veel Zwollenaren hier weer een bijdrage aan leveren of al hebben geleverd”.

Tijdens deze avond zijn er - net als voorgaande jaren - weer veel betrokken Zwollenaren en ook (lokale) bestuurders aanwezig, waaronder wethouder en loco-burgemeester René de Heer, wethouder Eefke Meijerink, gedeputeerde Eddy van Hijum, PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser en minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs Arie Slob. Ook zij werken met veel andere bekende Zwollenaren weer belangeloos mee om de aanwezigen een fantastische kerstavond te bezorgen. Van Ommen: “Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen willen meehelpen om deze doelgroep een fantastische avond te verzorgen.”

Naast een driegangen kerstdiner hoopt de organisatie dat zij alle aanwezigen ook dit jaar weer kunnen voorzien van een goed gevuld kerstpakket en een plezierige avond met gezellige kerstmuziek. Voor het kerstdiner is cateraar Conrad Catering ingehuurd. Volgens eigenaresse Joyce wordt het ook dit jaar weer smullen. “Het enige wat ik nu kwijt wil is dat we een tripje maken naar het verre oosten en de gasten kunnen kennismaken met de ‘Aziatische keuken’, maar voor de rest blijft het nog een verrassing.”

Net als voorgaande edities treedt het Zwolse Duo Hedset belangeloos op voor de aanwezige gasten. In de laatste editie wisten Lizette van Kuik en Ed de Jong, samen het Duo Hedset, de avond op te luisteren met een geweldig kerstrepertoire waar de benen van de aanwezige gasten van de vloer gingen om te dansen. Het kerstdiner begint om 18.00 uur en aanmelden hiervoor is noodzakelijk. De zaal is open vanaf 17.00 uur. Aanmelden kan via e-mail info@vriendenvandeherberg.nl of telefonisch: (038) 422 61 29.