De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Inschrijving vijfde editie AsRENdorp loopt snel vol

Inschrijving vijfde editie AsRENdorp loopt snel vol
Deelnemers 10K AsRenDorp 2016
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Voor het eerst in de geschiedenis zit een onderdeel van de Arslan & Ter Wee AsRENdorp voortijdig vol. Voor de Simon KinderREN over 800 meter zijn geen startbewijzen meer te verkrijgen.

Nadat de organisatie twee weken geleden heeft gemeld dat dit onderdeel bijna vol zat, bleven de aanmeldingen binnenstromen. Natuurlijk vindt de organisatie het jammer voor de kinderen die nu niet meer kunnen meelopen, maar naast het plezier heeft ze ook de veiligheid hoog in het vaandel staan. Inschrijven voor de overige afstanden kan nog via de site www.asrendorp.nl.

De vijfde editie van de AsRENdorp wordt op zondag 24 juni gehouden. Winkeliersvereniging ‘Assendorp dat Leeft’ levert onder andere alle prijzen in de vorm van cadeaubonnen, water en fruit, bloemen en drukwerk. Ook dit jaar wordt weer gestart met een leuke, muzikale warming-up. Daarna starten de kinderen. Zij kunnen 800, 1200 of 1600 meter rennen, rondjes van 400 meter. Tenslotte de volwassenen de 5 en 10 kilometer, rondjes van 2,5 kilometer. G-lopers zijn ook van harte welkom. Zij kunnen meedoen met de 1600 meter of de 5 kilometer.

Feestplein

Het Assendorperplein wordt weer omgetoverd tot feestplein. Met AsSPEELdorp, een aantal attracties voor kinderen, AsRUILdorp, het meest eigenwijze ruilevenement van Zwolle en AsEETdorp, met een foodtruck. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dj ADD en live-muziek.

Vrijwilligers

Ook dit jaar heeft de organisatie weer veel vrijwilligers nodig om dit loopevenement tot een succes te brengen. “Gelukkig hebben al heel veel mensen zich aangemeld. Maar we kunnen nog een aantal mensen gebruiken, met name als verkeersregelaar. Een paar uurtjes werk voor een lunchpakket, een warme hap en een paar consumptiebonnen. Kom je ons helpen?”

Houd voor alle infomatie de site in de gaten: www.asrendorp.nl en volg het evenement op www.facebook.com/asrendorp en www.twitter.com/asrendorp.