De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Initiatiefnemers kunnen nog tot 1 mei 10.000 euro aanvragen

Initiatiefnemers kunnen nog tot 1 mei 10.000 euro aanvragen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Een buurtspeeltuin voor alle leeftijden, een theatrale voorstelling die in Zwolle op bezoek komt en een ontmoetingsplek voor senioren. Dat is slechts een greep van de aanvragen die zijn binnengekomen bij De Gasthuizen in aanloop naar de uitreiking van ‘de jubileumjubel’ van 10.000 euro.

Wie ook een verrassend idee voor Zwolse senioren heeft en geld nodig heeft om het waar te maken, kan tot 1 mei 2019 zijn of haar aanvraag indienen via www.degasthuizen.nl. Het hoge bedrag van 10.000 euro wordt eenmalig uitgereikt vanwege het tienjarig jubileum van het Zwolse fonds De Gasthuizen. "Met zo’n bedrag kun je dromen waarmaken", zegt voorzitter Albert Oosterveld. Maar liefst 340 initiatieven voor senioren kregen in de periode 2009 – 2019 een financiële bijdrage van De Gasthuizen. De meeste toekenningen bedragen een paar honderd of soms een paar duizend euro. In het jubileumjaar 2019 pakt De Gasthuizen extra uit: wie iets goeds doet voor Zwolse senioren, maakt in mei 2019 kans op de ‘Jubileumjubel’: 10.000 euro bestedingsruimte.

"Het bestuur van De Gasthuizen hoopt dat de Jubileumjubel van 10.000 euro de creativiteit van mensen die iets organiseren voor Zwolse senioren stimuleert", zegt Oosterveld. "Een stapavond voor 55-plussers, een zangwedstrijd voor mensen op leeftijd of een fitnessprogramma voor senioren - alle ideeën zijn welkom." Door de jaren heen zijn er al meer bijzondere ideeën gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de herinrichting van een afdeling in een woonzorgcentrum met meubels van vroeger speciaal voor mensen met dementie. Of aan een wandeltocht langs ‘spookhuizen’ met historie in Zwolle. De aanvragen kwamen uit allerlei hoeken. Van buurtbewoners die iets voor senioren willen organiseren tot professionele organisaties die zelf niet de financiële middelen hebben om hun plannen voor senioren waar te maken.

Kijk op www.degasthuizen.nl hoe een initiatief kans maakt op de ’Jubileumjubel’, oftewel 10.000 euro bestedingsruimte.