<< Ga terug

Informatieavond Tweetalig Onderwijs Van der Capellen op dinsdag 13 november

Informatieavond Tweetalig Onderwijs Van der Capellen op dinsdag 13 november

‘Leer denken in het Engels door te kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO)’. De toekomst van onze kinderen is grenzeloos. Er zijn nagenoeg geen studies of bedrijven meer waar niet regelmatig in het Engels wordt gecommuniceerd. Het uitstekend beheersen van deze wereldtaal is dan ook een onmisbare vaardigheid. Hetzelfde geldt voor het omgaan met internationale contacten en culturen. Dinsdag 13 november is er op Van der Capellen aan de Lassuslaan 230 in Zwolle een informatieve avond met een apart programma voor leerlingen (proeflessen en kidsforum) en voor ouders (alle achtergronden en wetenswaardigheden). De informatieavond begint om 19.00 uur.

De Van der Capellen SG biedt al sinds jaar en dag de mogelijkheid om de schoolopleiding te combineren met de Engelse taal en een internationale oriëntatie. In de tweetalige afdelingen worden leerlingen spelenderwijs voorbereid op een internationale toekomst. De leerlingen volgen een lesprogramma dat een grotere diepte en breedte kent dan het reguliere programma en leren hierdoor een academische denkhouding aan. In de mavo ligt het accent meer op de communicatieve vaardigheden. Het lijkt in het begin misschien lastig, maar de ervaring leert dat het vanzelf gaat en dat het leuk en uitdagend is om te doen. Voor de gemotiveerde leerling ligt hier dus geen extra werklast.

Naast het mavo,- havo- of atheneumdiploma verdient een leerling in de derde klas een Anglia Certificate of een CAE Certificate. In de bovenbouw van havo of atheneum behaalt de leerling het zogenaamde International Baccalaureate Certificate, dat wereldwijd erkend wordt.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo