De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Indoor skatepark kan weer jaar door

Indoor skatepark kan weer jaar door
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Skatepark Zwolle aan de Ceintuurbaan is één van de weinige parken in Nederland waar alle disciplines van harte welkom zijn. Skateboarders, BMX’ers, inliners en steppers leven zich er wekelijks uit op de eigenhandig ontworpen én gebouwde baan.

Op woensdag 1 juli opent zij, Corona-proof, haar deuren weer. Dit moet ook wel, want de indoor ontvangt geen subsidie van de gemeente en is volledig afhankelijk van de (lage) entree en inkomsten van onder andere kinderfeestjes en kennismakingslessen voor scholen. Loonkosten maakt het park niet. Het wordt vanaf dag één gerund door drie enthousiaste Zwollenaren. Samen met twaalf betrokken beheerders zorgen zij ervoor dat rollend Zwolle haar energie kwijt kan.

Lessen

Met onder meer skateboardlessen op de vrijdagmiddag, een vaste 30+ groep op de maandagavond, wedstrijden per discipline en een groeiende, vaste groep bezoekers laat het park zien dat ze in een sportieve behoefte voorziet. Vorige maand is dan ook besloten om het huurcontract met een jaar te verlengen.

Droom

De oprichters hopen dat zij dit jaar hun droom verwezenlijkt te zien: een zelfvoorzienend skatepark voor en door Zwollenaren, zodat zij zelf een stapje terug kunnen doen. Hierbij doen zij dan ook de oproep om per mail contact met het park op te nemen (info@skateparkzwolle.nl), wanneer men (financieel) iets kan en wil betekenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sponsoring, verzorging van de boekhouding, het wekelijks draaien van een beheerdienst of het onderhoud van de website. Alle hulp is welkom.