<< Ga terug

Indonesische kerken kiezen thema voor Week van het Gebed

Indonesische kerken kiezen thema voor Week van het Gebed

BINNENSTAD - De Week van Gebed 2019, van 20 tot 27 januari, georganiseerd door de Raad van Kerken Nederland en Missie Nederland, heeft dit jaar als thema ‘Recht voor ogen’.

Het thema is gekozen door de kerken in IndonesiĆ«. “Zij willen graag het recht voor ogen houden en blijven zoeken naar eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Daarom is het principe gotong royong erg belangrijk, het staat voor samenwerking en leven in solidariteit. Eenheid in verscheidenheid, zoals die ook in Zwolle wordt ervaren”, aldus de Zwolse organisatoren. "Het Bijbelboek Deuteronomium staat centraal in deze Week van Gebed ( H.16 : 18-20), ‘Zoek het recht, en niets dan het recht’. In Zwolle leeft een grote groep op of onder de armoedegrens, kennen veel mensen grote schulden, is er veel verdriet omdat mensen gescheiden worden van gezin, familie en vrienden. Worden mensen met een psychische kwetsbaarheid niet altijd voor vol aan gezien en leven veel mensen in eenzaamheid. De Week van Gebed in Zwolle wil dit jaar juist het gebed uitspreken voor die mensen, die geconfronteerd met onrecht, het niet meer weten en het misschien wel uitroepen: ‘Waar is het recht?’. Iedereen is vrij om een viering bij te wonen." De Startviering is op maandag 21 januari om 19.00 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat, bij het Kerkbrugje.

Zwollenaren van Indonesische afkomst worden speciaal uitgenodigd om daar waar mogelijk mee te doen en te vertellen wat gotong royong in het dagelijks leven nu betekent. Zie voor meer informatie www.kerkenvanzwolle.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo