De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Huygens Consort verzorgt concert ‘vol passie en avontuur’

Huygens Consort verzorgt concert ‘vol passie en avontuur’
Redactie: Erik-Jan Berends

HATTEM/ZWOLLE - Het Argentijnse kwartet Opus Cuatro brengt samen met het Zwolse Huygens Consort een concert vol passie en avontuur in intieme setting waarbij de Argentijnse muziek de boventoon voert.

De concerten - op woensdag 25 en donderdag 26 april - bieden volgens de musici een zeer gevarieerd repertoire: van pop tot klassiek en van tango tot jazz in verrassende combinaties. De concerten zijn in de Bruno Barat Art Gallery aan de Kruisstraat 21 in Hattem en beginnen om 20.30 uur.

Het Huygens Consort bestaat vijftien jaar en heeft veel optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Ze heeft naam gemaakt met bijzondere programma’s en uitvoeringen. In november 2014 was ze eregast op festival ‘Cantapueblo’ in Argentinië. Hier werd ook het contact gelegd met het Argentijnse kwartet Opus Cuatro. Komend najaar hopen ze andermaal met Opus Cuatro te toeren in Argentinië. De concerten in 2018 zijn onderdeel van de afscheidstournee van het vijftig jaar jonge Opus Cuatro. De komende concerten zijn dan ook de laatste kans om dit ensemble in Nederland te horen.

De stemmen van Opus Cuatro zijn bekend op podia in heel Amerika, Europa en Japan. Sinds de oprichting in 1968 is de groep zich steeds meer gaan toeleggen op tango en ander Zuid-Amerikaans repertoire. Ook zingt de formatie spirituals en jazz. Met koren zingt ze regelmatig de Misa Criolla van Ariel Ramírez.

Opus Cuatro heeft meer dan 7.500 concerten gegeven in theaters en op radio en tv in meer dan vijfhonderd steden overal ter wereld. Ze bracht 24 cd’s uit en ontving diverse onderscheidingen voor haar opnamen. In 2008, bij het veertigjarig bestaan, ontvingen ze de œuvreprijs op het festival van Cosquín en werden de leden ereburgers van Buenos Aires voor hun culturele verdiensten. In 2012 werden zij tot ‘Ambassadeurs van de Vrede’ benoemd.

Per avond kunnen er in Hattem slechts vijftig bezoekers bij het concert aanwezig zijn. Tijdig kaarten kopen, is dus gewenst. Na afloop is er gelegenheid om de artiesten te ontmoeten onder het genot van een consumptie. Kaarten kosten 20 euro en zijn uitsluitend in voorverkoop verkrijgbaar via de website www.huygensmusic.nl.