De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Horecapaviljoen bereikt hoogste punt

Horecapaviljoen bereikt hoogste puntHorecapaviljoen bereikt hoogste punt
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – In Park de Wezenlanden is vrijdagmiddag gevierd dat het nieuwe paviljoen het hoogste punt heeft bereikt. Naar verwachting wordt de nieuwe horecagelegenheid medio mei voor publiek geopend.

“Aanvankelijk hebben we plaats voor tachtig tot honderd gasten, maar dat aantal wordt uitgebreid tot honderdveertig”, vertelt Romy Meijer-Vrolijken, die samen met haar man Romano de zaak gaat uitbaten. “We willen de seizoenen laten terugkomen in de menukaart, maar aangezien Romano van Spaanse origine is, krijgen de gerechten ook wel een Spaanse touch.” Allereerst zal de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel gebruikmaken van het pand. Daarna wordt het zo snel mogelijk ingericht en afgerond voor de opening voor het publiek. “De komst van het paviljoen is een zware bevalling geweest”, memoreerde wethouder Filip van As. “Maar over het geluid en het parkeren zijn goede afspraken gemaakt. Het heeft waarschijnlijk voor iedereen even tijd nodig om te wennen. Ik verwacht dat de buurt begrip heeft dat veel mensen het prettig vinden om in het stadsprak te verblijven en er even wat te nuttigen en dat ze ook zelf dit duurzaam gebouwde horecapaviljoen gaat bezoeken.”