De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Hoek Belvédèrelaan-Duiker wordt aangepast

Hoek Belvédèrelaan-Duiker wordt aangepast
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

STADSHAGEN – De gemeente Zwolle begint op maandag 19 juni met werkzaamheden aan de kruising Belvédèrelaan-Duiker. Met een aantal aanpassingen wil ze op deze locatie de fietsoversteken veiliger maken.

Dat geldt ook voor de verkeerssituatie voor parkeerders bij het winkelcentrum op de Frankhuizerallee. Beide aanpassingen duren tot begin september en hebben gevolgen voor het verkeer. De verkeerssituatiemoet met de aanpassingen overzichtelijker en eenduidiger worden.

“De entree van het parkeerterrein bij de aansluiting Belvédèrelaan-Duiker wordt groen gemaakt. Daarnaast wordt de verkeerscirculatie voor de parkerende bezoekers eenduidiger en overzichtelijker en wordt de ruimtelijke kwaliteit van de plek verbeterd”, zo meldt de gemeente.

De gemeente Zwolle streeft er naar de overlast van de werkzaamheden zo klein mogelijk te houden. De tijdelijke omleidingsroute wordt met borden aangegeven.Gedurende de werkzaamheden blijft het winkelcentrum Stadshagen voor al het verkeer zoveel mogelijk bereikbaar, met uitzondering van week 29 en 34 ’s avonds en ’s nachts. Dan is er geen doorgaand verkeer mogelijk van en naar het winkelcentrum.

Naast gemeentelijke financiering worden de aanpassingen mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Overijssel. Wie meer informatie wenst over de werkzaamheden, kan contact opnemen met de gemeente Zwolle via telefoonnummer 14038. Meer informatie over infrastructurele projecten in Stadshagen is te vinden op www.zwolle.nl/stadshageninfra.