De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

HMO viert tienjarig bestaan met 'Sand in the City'

HMO viert tienjarig bestaan met 'Sand in the City'
Redactie: Bas Wilberink

ZWOLLE - Tien jaar geleden richtte de provincie Overijssel HMO (Herstructureringsmaatschappij Overijssel) op. De opdracht: 900 hectare aan verouderde bedrijventerreinen herstructureren. Met 'een ondernemende en vraaggerichte aanpak' is voldaan aan deze opdracht. Gaandeweg heeft de provincie de taken van deze organisatie uitgebreid. Met het evenement 'Sand in the City' viert de HMO een zomer lang haar jubileum.

'Sand in the City' is een cadeau van HMO aan de steden van Overijssel: een enorme zandbak van 10 bij 20 meter in de binnenstad van Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer en Zwolle (Achter de Broeren), waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en bouwen. Elke week zijn er speciale activiteiten, zoals schminken en zandproefjes doen. Doomijn Kinderopvang organiseert op de woensdagochtenden een activiteit voor kinderen van 2-4 jaar. En ook Koning Koos van het Zandkasteel komt langs.

Zand en stenen

“Met zand kun je oneindig bouwen. Leuk voor de jongste generatie, maar ook symbolisch voor de projecten van HMO”, aldus Han Wiendels, directeur van HMO. “Of het nu een binnenstad is, een verouderd bedrijventerrein of leegstaande kantoorpanden. Het draait om zand, stenen en bedrijvigheid. Om slopen, saneren en ontwikkelen. Om bouwen aan iets beters.”

Tegelijkertijd zorgt een grote zandbak voor reuring in de binnenstad, zo is de gedachte. En dat sluit aan bij de ambitie van HMO: gebieden vitaal en leefbaar maken. “Een zandbak past bij HMO. Wij houden van doen. We zijn maatschappelijke ondernemers en streven naar duurzame oplossingen in onze gebiedsontwikkelingen. Daarom is de zandbak ook gemaakt van duurzame materialen en hergebruiken we het zand”, legt Wiendels uit.

Programma

In september staat 'Sand in the City' in Zwolle, waar het evenement eindigt. Voor meer informatie en het volledige programma: www.sandinthecity.nl.