<< Ga terug

HCO opent ‘de schatkamer van Overijssel’

HCO opent ‘de schatkamer van Overijssel’

DIEZERPOORT - Wat ligt er nou eigenlijk allemaal bewaard aan archieven, foto’s, films, kranten en kaarten in de depots van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle? Belangstellenden kunnen dat ervaren tijdens een rondleiding op maandag 19 februari.

Wat zijn de topstukken en hoe worden die bewaard? Dat wordt hen dan onder meer verteld. Tijdens deze rondleiding maken de bezoekers kennis met het Historisch Centrum Overijssel: wie is ze en wat doet ze? De geïnteresseerden worden rondgeleid door het bijzondere gebouw en krijgen een indruk van de collecties: achttien kilometer aan archieven, foto's, affiches, films, kaarten en een bibliotheek. Ook brengen ze een bezoek aan één van de zeven depots, normaal niet toegankelijk voor publiek, waar ze de topstukken te zien krijgen.

De rondleiding begint op maandag 19 februari om 13.30 uur in het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat. Deelnemers worden ontvangen met een kop koffie/thee. De rondleiding duurt circa twee uur. De kosten voor de rondleiding bedragen 7,50 euro per persoon. De deelnemers worden verzocht het bedrag ter plaatse, gepast, te voldoen. Pinnen is niet mogelijk. Aanmelden voor deze rondleiding kan via www.historischcentrumoverijssel.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo