<< Ga terug

Hardloopgroep de Warmlopers maakt nieuwe doelen bekend

Hardloopgroep de Warmlopers maakt nieuwe doelen bekend
Foto: Eigen foto

ZWOLLE - Hardloopgroep de Warmlopers zet zich tijdens de volgende editie van de Zwolse Halve Marathon in voor twee nieuwe goede doelen: Hart voor Zwolle en YoChild-Africa.

Het duurt nog maanden voordat de halve marathon van start gaat. "Én dat is maar goed ook. Hardloopgroep de Warmlopers heeft voorbereidingstijd nodig", melden de sportievel;ingen. "Om kilometers te maken. Maar vooral voor het werven van sponsoren." Tijdens de startavond wordt er afgetrapt in het City Café van Gift City. Het is nog rustig als een enkeling een presentatie voorbereidt en verder is het wachten tot de training is afgelopen. Rond half negen komen sporters in groepjes aanwaaien. Het zijn fanatieke renners die al jarenlang betrokken zijn en nieuwe sporters die nieuwsgierig zijn naar de combinatie van rennen en goed doen. Als initiatiefnemer Jan Bakker de 'spelregels' heeft uitgelegd, mogen de twee uitgekozen doelen vertellen wat ze doen. Dit jaar zijn dat Hart voor Zwolle en YoChild-Africa.

Afrika

Wilfred van den Bosch is de penningmeester van YoChild-Africa Nederland. Het is een stichting die een community center in het Oegandese dorp Namunyuka wil bouwen. “Waarom het zo belangrijk is dat dit centrum er komt? In dit dorp zijn verschillende mooie projecten gestart. Helaas is er geen ruimte om samen te komen. Dit betekent dat de mensen in de zomer in de brandende zon zitten en als het regent wordt de activiteit afgelast. Ook is er een plek nodig waar onderwijs en medische hulp gegeven wordt.” Wilfred legt verder uit dat YoChild meer dromen heeft. Ze beginnen met het center, waarvan uiteraard een van de lokalen vernoemd gaat worden naar de hardloopbeweging. Wilfred lachend: “Als je meer wilt weten, spreek me dan aan tijdens het trainen. Mogelijk ben ik weggezakt van de groep. Als je iemand hard hoort hijgen, dan ben ik dat.”

Hart

Hart voor Zwolle is het tweede doel. Initiatiefnemer Ard ten Brinke legt uit dat er voor een feest wordt gerend. “Hierover was rumoer: ‘Gaan we echt voor een feestje rennen?’. Ja, dat klopt. Hart voor Zwolle is een stichting die er is voor eenzame mensen. Dak- en thuislozen, nieuwe statushouders, eenzame ouderen en bijvoorbeeld mensen met een beperking. Met Hart voor Zwolle verbinden wij jongeren als maatje aan een van deze mensen. Daarnaast organiseren we activiteiten waardoor mensen met elkaar in contact komen.” Ard legt uit dat het hoogtepunt het jaarlijkse ontmoetingsfeest is. De mensen die worden geholpen, worden in de watten gelegd. De jongeren worden uitgenodigd om waardering naar hen te tonen. En ja, voor dit feest is geld nodig. Ard: “Het is een avond met een bijzonder karakter. Eenzame mensen in de stad gun je een avond waarin ze ergens bij horen.”

Nikai4life

De doelen zijn duidelijk. Er kan getraind worden. Toch sluit Jan Bakker niet af. Hij brengt een event voor hardlopers, wandelaars en (race) fietsers in Italië onder de aandacht. De Stelvio, die Eddie Sevink van Run2Day voor 29 augustus heeft georganiseerd. Vooruit, het hoort niet bij de halve marathon, maar het doel raakt hem persoonlijk waardoor hij erover wil vertellen. Het gaat om Nikai4life. Arjan Kroes, oprichter van de stichting, vertelt over zijn zoon Nikai die overleed aan kanker en hoe hij samen met zijn vrouw besloot om een stichting te beginnen tegen Rhabdoïde Kinderkanker. Het is doodstil als Arjan zijn verhaal vertelt. Jan Bakker weet zeker dat hij voor de Oegandezen en de eenzame Zwollenaren wil hardlopen én voor kinderen zoals Nikai. Sporten en goed doen. Dit is wat de Warmlopers bindt: Hard… met hart voor goede doelen.

Wie met de Warmlopers wil meedoen aan de halve marathon of 4 Engelse Mijl op zaterdag 15 juni, kan zich aanmelden via https://www.warmlopers.nl/. Wie met het team Nikai4life wil meedoen aan het beklimmen van de Stelvio, kan zich hiervoor aanmelden via https://www.stelvioforlife.nl/teams/8/.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo