De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Hanzekwartier moet broedplaats voor talent worden

Hanzekwartier moet broedplaats voor talent worden
Foto: Gemeente Zwolle
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Het Hanzekwartier ligt midden in de Spoorzone. “Hier kan talent groeien”, volgens de gemeente Zwolle. “Of je nou student of startende ondernemer bent. Of als bedrijf de volgende stap wil zetten.”

De gemeente heeft hoge verwachtingen van het gebied: “Hier wil iedereen met een technisch en creatief hart zijn. Dit is de plek om te wonen, werken en leren voor iedereen met een nieuwsgierige blik naar de toekomst. Want in het Hanzekwartier barst het van de innovatie, samenwerking en onderzoek. Negen partijen hebben de handen in één geslagen en gaan samen het Hanzekwartier nog meer tot leven laten komen.”

Schakel
Het Hanzekwartier is de schakel tussen landgoed Schelle en de voormalige NS werkplaats. “De afgelopen jaren is er met inzet van de Vrienden van Hanzeland al veel veranderd”, meldt de gemeente in een persbericht. “Het resultaat van deze samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en overheid wordt hier straks nog meer zichtbaar. Slimme oplossingen voor mobiliteit geven ruim baan voor vergroening en het transformeren van een kantoren- en onderwijspark naar een plek waar wonen, werken, leren en ontmoeten samenkomen. Een innovatief centrum van Regio Zwolle wat de toekomst letterlijk een thuis geeft. Een plek waar delen de nieuwe realiteit is.”

Ontwikkelaars
In de Spoorzone werken partijen samen aan de toekomst van het gebied. In het deelgebied Hanzekwartier vormen de ontwikkelaars Urban Innovators, BPD, Nijhuis Bouw en City Developer-S, corporaties deltaWonen en SWZ, onderwijsinstellingen Hogeschool Windesheim en Zone.college en de gemeente Zwolle samen één coalitie. Deze partijen tekenden maandag 29 juni de gezamenlijke afspraken die staan in een convenant. Samen nemen deze partijen het voortouw voor het gebiedsplan van het Hanzekwartier en gaan de volgende stap zetten en de ideeën verder realiseren.