De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Hagepreek landgoed Schellerberg in teken van verwondering

Hagepreek landgoed Schellerberg in teken van verwondering
Foto: Wim Eikelboom / A Rocha Zwolle
Ingezonden door: Wim Eikelboom

Verwondering is het thema van de jaarlijkse groene hagepreek op landgoed Schellerberg in Zwolle. De interkerkelijke openluchtdienst is zondagmiddag 25 augustus om 16.00 uur. Spreker is Wouter Smit.

Wouter Smit is een Zwolse predikant en docent. Hij probeert samen met zijn vrouw Vera milieubewust te leven. Zijn stelling is dat verwondering de sleutel is voor een duurzamer samenleving met een rechtvaardige verhouding tussen mens, natuur en milieu.

De groene hagepreek is een initiatief van natuurwerkgroep A Rocha Zwolle, een plaatselijke vrijwilligersgroep die een rol speelt in het beheer van de Scheller- en Oldeneeler Buitenwaarden.

Het is voor het zevende jaar dat er op de laatste zondag van de zomervakantie een hagepreek wordt gehouden in de tuin van landgoed Schellerberg in Zwolle. Normaal gesproken is dit terrein niet toegankelijk voor publiek. Deze zondagmiddag stelt familie Mostert - bewoners van landhuis Schellerberg - hun tuin open voor hagepreek-bezoekers.

Iedereen is van harte welkom. Neem zelf een stoeltje of een kleedje mee. De viering duur een uur. Aansluitend is er - bij mooi weer - de mogelijkheid om te blijven picknicken met zelf meegebracht eten.

Kom zoveel mogelijk op de fiets, want parkeren is lastig. Adres van Landgoed Schellerberg is Schellerbergweg 18 in Zwolle.