De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Grand Café Zuijdt vormt decor voor tweede Zwols Bierproevement

Grand Café Zuijdt vormt decor voor tweede Zwols Bierproevement
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Brouwers, liefhebbers, hobbyisten, gildes en verenigingen komen samen tijdens het tweede Zwolse Bierproevement. Op zaterdag 25 mei vormt het terras van Grand Café Zuijdt in Zwolle-Zuid hiervoor het decor.

Net zoals vorig jaar kunnen bezoekers hun kennis over bier delen, ervaringen uitwisselen, het brouwproces ontdekken - of demonstreren - en natuurlijk proeven. Nieuw tijdens deze tweede editie is een wedstrijd voor hobbybrouwers. Jaap Lamfers van Zuijdt: “Een vijfkoppige jury gaat beoordelen welke hobbybrouwer het beste biertje heeft gebrouwen. Dat mag een blond biertje zijn, een tripel maar ook een weizen of een IPA of welke soort dan ook. Ons jurypanel bestaat uit brouwers, experts, én niemand minder dan vriend en nachtburgemeester Jeroen van Doornik. Brouwers kunnen hun bier bij Zuijdt inleveren tot 15 mei: vijf flesjes, voor elk jurylid één. Op 25 mei rond zessen wordt de winnaar bekendgemaakt.”

Zwolle kent naast de bekende Zwolse bierbrouwers ook veel hobbybrouwers, bierverenigingen, -gildes en genootschappen. “Vorig jaar boden we al deze partijen voor het eerst een podium om zich in een marktvorm te presenteren aan de Zwolse liefhebbers van speciaalbier. Dat werd alom zeer gewaardeerd en we hebben direct besloten het dit jaar opnieuw te doen. Iedereen doet ook weer mee, dat zegt wel wat.”

Het Zwols Bierproevement begint omstreeks 15.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen. De entree is gratis. Er wordt gewerkt met muntjes bij de kraampjes; eten en drinken van Zuijdt kunnen gewoon met cash of pin worden afgerekend.