De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Goede doelen kunnen zich melden bij Scania Zwolse Halve Marathon 2018

Goede doelen kunnen zich melden bij Scania Zwolse Halve Marathon 2018
Foto: Hans Smit
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen.

Lopers kunnen (geheel vrijblijvend) kiezen om geld te doneren aan de goede doelen die zijn verbonden aan de Scania Zwolse Halve Marathon. In 2017 zijn zorg- en servicecentrum Het Zonnehuis, Stichting Hart voor Zwolle en De Toren voor kinderen met autisme door lopers van de halve marathon ondersteund.

Goede doelen die in 2018 in aanmerking willen komen voor ondersteuning door de lopers van de Scania Zwolse Halve Marathon kunnen zich via het e-mailadres van de organisatie (info@halvemarathonzwolle.nl) voor 15 december 2017 melden met hun motivatie. In aanmerking komen alleen goede doelen uit de regio Zwolle.

Het bestuur zal begin 2018 bekendmaken welke goede doelen voor 2018 zijn geselecteerd. Elk geselecteerd goed doel ontvangt naast de donaties van lopers ook vijftig gratis startbewijzen waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd. Bij de selectie van de goede doelen voor 2018 beoordeelt het bestuur ook hoe creatief de goede doelen organisatie met deze startbewijzen omgaat.