De Swollenaer

Donderdag, 24 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Gemeente steunt De Kindertelefoon

Gemeente steunt De Kindertelefoon
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De gemeente Zwolle sluit met ingang van 2018 een contract met stichting De Kindertelefoon, stichting Sensoor (Luisterend Oor) en stichting AKJ (Vertrouwenswerk Jeugd).

Hierdoor is de voorzetting van deze hulpverlening voor Zwollenaren verzekerd. De anonieme hulpverlening van Sensoor (24 uur per dag, 7 dagen per week) is een laagdrempelige aanvulling op de reguliere hulpverlening. Zo kan het bieden van een luisterend oor een verdere zorgvraag voorkomen. AKJ biedt ondersteuning aan inwoners bij een verschil van inzicht met jeugdhulpaanbieders in de vorm van vertrouwenswerk. De Kindertelefoon biedt kosteloos en anoniem advies aan kinderen en jongeren.

Gemeenten zijn verplicht om onafhankelijke vertrouwenspersonen voor inwoners beschikbaar te stellen en een telefonisch of digitaal anoniem luisterend oor te regelen. Tot nu toe werd dit door de Vereniging Nederlandse Gemeenten georganiseerd en gefinancierd. Vanaf 2018 moeten gemeenten dit zelf doen. Stichting De Kindertelefoon, stichting Sensoor) en stichting AKJ hebben deze dienstverlening vanaf 2015 tot tevredenheid van gemeenten uitgevoerd, daarom continueert gemeente Zwolle de samenwerking met deze organisaties.