De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Foto-expositie ‘Adieu IJC’ is te zien bij Infocentrum Den Nul

Foto-expositie ‘Adieu IJC’ is te zien bij Infocentrum Den Nul
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE/DEN NUL - Leden van Fotoclub Zwolle fotografeerden in 2016, enkele dagen voordat de sloop van de zestig jaar oude IJsselcentrale in Zwolle begon, in en rondom de leegstaande centrale. Het resultaat wordt getoond in een expositie die van 14 juli tot en met 12 november 2019 is te zien in het Infocentrum Den Nul.

De leden van Fotoclub Zwolle, de club die op 14 oktober haar 125 jaar bestaat, werken naast vrij werk regelmatig aan thema’s en ontwikkelen gezamenlijke activiteiten. Tijdens een bezoek aan de IJsselcentrale in 2016 is het nu getoonde werk ontstaan. De beelden zijn zeer divers. Daar waar de een de nadruk legt op de enorme raampartijen, brengt de ander details, zoals bijvoorbeeld een metertje in beeld, de architectuur van het gebouw of het verval en de vergankelijkheid.

Infocentrum Den Nul aan de Rijksstraatweg 109 is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Foto’s van de expositie zijn ook te zien op www.infomgt.nl, overige foto’s en activiteiten van Fotoclub Zwolle op www.fotoclubzwolle.nl.