De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Filmtheater Fraterhuis vertoont film over Indische muzikanten

Filmtheater Fraterhuis vertoont film over Indische muzikanten
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - De muzikale documentaire ‘Klanken van Oorsprong’ is vanaf donderdag 21 juni als matinee voorstelling te zien in Filmtheater Fraterhuis.

De film toont een mozaïek van verhalen over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op het Nederlandse muzikale cultuurgoed. In Nederland waren er in de jaren vijftig groepen zoals de Tielman Brothers, The Javalins en de Blue Diamonds. Zij legden de basis voor de latere popmuziek in Nederland. Later zouden andere Indische muzikanten uitgroeien tot populaire artiesten zoals Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot, Liesbeth List, pianist Rob Agerbeek, Sandra Reemer, Ernst Jansz (Doe Maar) en Dennis van Leeuwen (Kane). Zij vertellen allemaal hun persoonlijke verhaal: over Indië en de komst naar Nederland, hun successen en de rol die hun Nederlands-Indische achtergrond altijd is blijven spelen in de muziek. Hun verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

De actuele data en tijdstippen van de filmvoorstellingen zijn te vinden op de website www.filmtheaterfraterhuis.nl . Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.